Skip links

Stöd och matchning

Vi hjälper dig vidare till nästa jobb eller utbildning.

Vi har ett brett kontaktnät inom alla branscher.

Stöd och matchning är personlig hjälp för dig som söker jobb. Våra jobbmatchare ger dig konkret stöd som är anpassat efter dina behov.

Vi söker dig som söker jobb!

Stöd och matchning:

Stöd och matchning, eller STOM som det ibland kallas, är en tjänst där du kan få hjälp och stöd att hitta rätt väg i karriären. Du får en handledare som du träffar regelbundet och tillsammans tar ni fram en plan för hur du ska få ett arbete. På den här sidan får du mer information om vad Stöd och matchning är, hur det går till och hur du söker.

Vad är Stöd och matchning?

Jobbcoachning, handledning, karriärvägledning, STOM – vad är egentligen Stöd och matchning? Stöd och matchning är en tjänst för dig som är inskriven på Arbetsförmedlingen och söker jobb. Stöd och matchning kostar ingenting att delta. Med hjälp av våra jobbmatchare och handledare får du verktygen du behöver för att utveckla och stärka dina kunskaper. Tillsammans lägger vi en bra grund för ditt jobbsökande och din karriär.

Vem kan få Stöd och matchning?

Stöd och matchning är främst till för dig som behöver extra hjälp och stöd att hitta ett jobb. Du kanske saknar gymnasieutbildning eller grundskoleutbildning, är född i ett land utanför Europa, har en funktionsnedsättning eller är över 55 år. Det är Arbetsförmedlingen som bestämmer vem som har rätt till Stöd och matchning, vill du ha mer information kan du kontakta dem.

Sök fram leverantör hos Arbetsförmedlingen

Många gillar att söka och jämföra leverantörer innan de bestämmer sig. Vill du söka och se vilka leverantörer som finns i ditt närområde kan du använda dig av Arbetsförmedlingens sökfunktion. I sökfunktionen kan du även nämna vilken yrkesinriktning du är intresserad av och om du behöver språkstöd av något slag.

Vad händer efter stöd och matchning?

Målet och syftet med Stöd och matchning är att du ska få en anställning eller hitta en utbildning. Under tiden du går hos oss kommer vi göra allt vi kan för att lyckas med det. Att hitta lediga jobb under Stöd och matchning kan ibland gå fort och ibland kan det ta lite längre tid. Du har regelbundna avstämningar med din handledare och utvärderar dessutom med Arbetsförmedlingen kring hur det går.

Till exempel kan vi hjälpa dig med:

  • CV och personligt brev. Ett rätt formulerat CV och personligt brev kan göra underverk för jobbchanserna. Tillsammans tar vi fram det bästa CV:et och personliga brevet för dig.
  • Att hitta lediga jobb. I dag går det att få jobb på många olika sätt. Till exempel genom jobbannonser, kontakter eller på sociala medier. Din handledare hjälper dig identifiera vad du har för nätverk och var du kan leta för att hitta rätt jobb för dig.
  • Att förbereda dig för jobbintervjuer. Tillsammans går ni igenom intervjuträning, vanliga frågor och presentationsteknik.
  • Personlig utveckling. Vi tittar på vad som motiverar dig, dina styrkor och svagheter och hur vi kan hjälpa dig att utvecklas till ditt bästa jag.

Du väljer själv vilken leverantör du vill ha

Du väljer själv din leverantör av Stöd och matchning. Väljer du Fiks Group som leverantör kan du räkna med värdefull hjälp. Du får en erfaren jobbmatchare och får ta del av alla de styrkor vi har.

Så gör du för att delta i Stöd och matchning hos Fiks Group

Prata med din handläggare på Arbetsförmedlingen och säg att du vill börja på Stöd och matchning med Fiks Group AB som leverantör. Arbetsförmedlingen kommer att bedöma vad du har för behov och avgör om du får börja. Har du frågor är du förstås alltid välkommen att kontakta oss.

Du har rätt till aktivitetsstöd när du går Stöd och matchning

Det kan vara bra att veta att du har rätt till ersättning i form av aktivitetsstöd, utvecklingsersättning eller etableringsersättning när du går Stöd och matchning. Du söker om aktivitetsstöd hos Försäkringskassan och du får olika mycket pengar beroende på bland annat hur gammal du är.