Skip links

Fiks Group AB

Om oss

Vi är ett auktoriserat bemanningsföretag i Almega.

Fiks Groups historia är inte bara en berättelse med en linje som pekar snett uppåt. Som så många andra skildringar är vår historia brokig och intrikat. En berättelse som förmodligen är lika unik som den är intressant.

Häng med så tar vi oss igenom det hela!

Fiks Personalpool startades redan 1997 och var bland de första bemanningsföretagen i Eskilstuna. Konceptet med att hyra ut personal på den här tiden var helt nytt och som med så många andra nya idéer blev detta med ens illa ansett.

Men idéer som är välutformade stannar i regel kvar och snart exploderade bemanningsbranschen, inte bara i Eskilstuna utan i hela Sverige.

För Fiks gick det däremot lite sämre efter millennieskiftet och runt 2005 ändrade man namn till Fiks Group AB. Detta för att hämta ny anda, ny inspiration och ta nya tag. Något som fungerade! Till 2009.

Den onda cirkeln passerade ännu ett varv och efter en tid av rejäla motgångar valde man att erbjuda två personer delägarskap i företaget.

Lyckligtvis accepterade de erbjudandet. Men, saker och ting är ofta mycket mer komplicerade än vad som först möter ögat. Företaget de möttes av var en skugga av sitt forna jag.

Nya tider i ny regi

Fiks Group AB hade i början av 2010 endast en kund, på kontoret kunde uppgivelse förnimmas och hopp om vändningar var få.

De nya delägarna skulle dock inte godta detta öde. Fast beslutsamma började de arbeta med något som skulle bli den starkast lysande stjärnan i bolagets grantopp. Relationer. Och det gav resultat.

Kunder anslöt sig. Både stora som små. Relationer skapades och sargade bekantskaper lagades. Dessa relationer vårdades ömt och födde i sin tur vidare samarbeten. Samarbeten som även blev specialuppdrag åt jättar inom fordonskonstruktion och som tog oss till städer som Borås, Karlstad och Charlottenberg, men även till kunder på hemmaplan i Eskilstuna och Torshälla. 2011 blev vi auktoriserat bemanningsföretag via Almega.

Fiks personalstyrka på kontoret växte och så småningom, efter pensionsavgångar, tog de nya delägarna över företaget helt 2014. Detta efter att ha strukturera upp allt från grunden och organiserat ekonomin.

Fiks expanderade och startade lotsverksamhet som sedermera skulle vidareutvecklats till dagens stöd och matchning.

Fiks Care och Fiks Öst etablerade sig parallellt och i oktober 2019 blev vi auktoriserat omställningsföretag via Almega. Och vi är inte färdiga ännu … fortsatt har vi uppsatta mål vi vill nå.

Under dessa år har vi vunnit personer och men vi har även förlorat en del. Både anställda på kontoret, tillika konsulter och kunder. Men vi står stadigt och vi kämpar på som vi alltid har gjort. Tillsammans med våra kunder. Tillsammans med våra deltagare och tillsammans med våra konsulter.

Det är egentligen bara en sak vi inte har kunskap om … vi har nämligen ingen aning om vart tuppen kommer ifrån!