Skip links

Rusta och Matcha

Vi hjälper dig vidare till nästa jobb eller utbildning.

Vi har ett brett kontaktnät inom alla branscher.

Behöver du extra hjälp eller stöd med att hitta jobb? På Rusta och matcha Fiks Group ger vi dig verktygen och hjälpen för att hitta rätt jobb eller utbildning.

Vad är Rusta och matcha?

Rusta och matcha är en tjänst för dig som behöver hjälp och stöd med att få ett jobb eller hitta en utbildning. Om du väljer Fiks Group som leverantör innebär det att du kommer få hjälp av en av våra duktiga handledare, eller jobbmatchare/coach som det också kallas. Handledarna hjälper dig med allt till exempel, hur du skriver ett bra CV, intervjuträning, om dolda jobb och erbjuda en yrkesutbildning vid behov. Beroende på om du vill gå en utbildning eller arbeta.

Så kan våra handledare hjälpa dig

Handledarens viktigaste uppgift är att stötta och coacha dig på vägen till ditt nya jobb eller utbildning. Till exempel kan handledaren hjälpa dig med:

  1. Att ta fram ett professionellt CV och personligt brev. Våra handledare har lång erfarenhet av att jobba med CV och personliga brev.
  2. Att hitta lediga jobb. Det finns många olika sätt att hitta jobb idag. Till exempel genom annonser, nätverk eller på sociala medier. Din handledare på Rusta och matcha hjälper dig identifiera vad du har för nätverk och var du ska söka för att hitta jobb.
  3. Förberedelse inför arbetsintervjuer. Vi går igenom intervjuträning, vanliga frågor och presentationsteknik.
  4. Personlig utveckling. Vad motiverar och inspirerar dig? Vi tittar närmare på dina styrkor och svagheter och hur vi kan hjälpa dig att utvecklas till ditt bästa jag.

Du väljer själv vilken leverantör du vill ha

Du väljer själv din leverantör av Rusta och Matcha. Väljer du Fiks Group AB som leverantör kan du räkna med värdefull hjälp. Du får en erfaren jobbmatchare och får ta del av alla de styrkor vi har. Sök fram leverantör hos Arbetsförmedlingen Klick här

Många gillar att söka och jämföra leverantörer innan de bestämmer sig. Vill du söka och se vilka leverantörer som finns i ditt närområde kan du använda dig av Arbetsförmedlingens sökfunktion. I sökfunktionen kan du även nämna vilken yrkesinriktning du är intresserad av och om du behöver språkstöd av något slag.

Så gör du för att delta i Rusta och Matcha hos Fiks Group

  1. Kontakta Arbetsförmedlingen och säg att du vill börja på Rusta och Matcha med Fiks Group AB som leverantör.
  2. Arbetsförmedlingen kommer att bedöma vad du har för behov och avgör om du får börja. Har du frågor är du förstås alltid välkommen att kontakta oss.

Du har rätt till ekonomisk ersättning när du går Rusta och matcha. När du går Rusta och matcha kan du få ekonomiskt stöd eller ersättning, så kallat aktivitetsstöd. Aktivitetsstödet får du genom Försäkringskassan och det baserar sig bland annat på hur gammal du är.